#7: Juliette Rijnfrank over liefde, Brazilië en leven in verschillende werelden

JULIETTE RIJNFRANK, beëdigd tolk Portugees – Nederlands en
intercultureel coach, specialisatie Reconstructief werk, systemisch en transpersoonlijk coachen

Juliette is iemand die graag haar hart volgt. In deze aflevering vertelt ze over hoe zij zelf twee werelden, Brazilië en Nederland, in haar hart heeft gesloten en hoor je haar liefde voor haar twee beroepen: als beëdigd tolk, waarbij ze regelmatig met de heftige kant van de maatschappij te maken krijgt, en als intercultureel coach, waarbij ze graag met genogrammen werkt om bijvoorbeeld inzicht te krijgen in de vrouwenlijn binnen een familiesysteem of helder te krijgen welke (culturele) beperkingen je onbewust nog tegenhouden om je eigen geluk te creëren.

“Ik ben geboren in Utrecht, hartje Nederland. Op mijn zevende verhuisden we van de stad naar het dorp Leusden. Daar heb ik tot mijn 18de jaar gewoond, toen het begon te kriebelen. Ik wilde mijn vleugels uitslaan, fladderen als een vlinder. Het voelde alsof ik in een te strakke beklemmende bloempot zat en mijn mijn wortels wilde uitspreiden.

Ik besloot gehoor te geven aan mijn hart en ging samen met een jeugdvriendin, sinaasappels plukken in Israël. In de kibbutz ontmoette ik een Braziliaan en een jaar later woonde ik in Rio. Ik zei dat ik voor een jaar ging, om daarna mijn studie in Nederland op te pakken, maar het werden er twintig. Eénmaal in Brazilië kwam ik volledig tot bloei en voelde ik me volledig thuis in de Braziliaanse cultuur.
Ik ging studeren, Portugese letteren met als specialisatie simultaneous interpreting, kreeg kinderen en bouwde mijn leven daar op. Alles speelde zich daar volledig af tot ik in 2003 besloot om naar Nederland terug te komen.

Weer terug in Nederland, kon ik snel aan de slag als tolk en vertaler Portugees. In dit werk, ben ik in contact gekomen met verschillende culturen door de Portugese taal, die zowel in Brazilie, Portugal als Angola, Kaapverdië en Mozambique gesproken wordt.  Ieder land heeft zijn eigen context, identiteit, geschiedenis en gewoonten. 

Waar ik mijn best voor deed was de dialoog met en tussen mensen tot stand te brengen vanuit culturele empathie en wederzijds begrip. Dit doe je niet alleen door de taal van iemand te spreken, daar heb je ook interculturele competenties voor nodig en een dosis sensitiviteit.

Ik merkte al gauw dat ik meer wilde doen en volgde opleidingen tot coach, waarbij ik in contact kwam met Reconstructief werk, systemisch en transpersoonlijk coachen. Nu coach ik vooral vrouwen die in twee of meer culturen leven en die (weer) in beweging willen komen. “Wat zit er onder mijn lagen die ik nodig had om te overleven? En waar wil ik mijn energie aan geven?”
Deze vrouwen zijn klaar om te “ontleren”; ik wil ze daar waar nodig helpen loslaten wat niet meer bij ze past en kijken waarin ze hun hart willen volgen.”

Connect with Juliette Rijnfrank

EXCLUSIEVE KENNISMAKING “GENOGRAM VROUWENLIJN BINNEN JE FAMILIE(SYSTEEM)”

 

Speciaal voor MultiWoman & Co. biedt Juliette een kennismakingssessie aan om door middel van je persoonlijk genogram, inzicht te krijgen in de vrouwenlijn van je familie(systeem). Een genogram is een soort stamboom die naast een beknopt overzicht van de familiebanden, verschillende generaties en belangrijke gebeurtenissen of situaties in kaart brengt. Daar waar een stamboom stopt, kijk je met een genogram dieper in de lagen onder de bestaande banden en kun je bijvoorbeeld inzicht krijgen in de (onzichtbare) effecten van een (oorlogs)trauma of een terugkerend gedragspatroon.

Deze kennismaking kost éénmalig € 25. (Laat even weten dat je via MultiWoman & Co. komt 😉)

Aanmelden kan via de website: movingtides.nl.

Nice to know: wanneer je na deze sessie besluit om een coachingstraject met Juliette aan te gaan, dan krijg je die € 25,- retour.

LOVE THIS PODCAST?

Latest Podcasts

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here