#16: Maame Joses over muziek, moederschap en mild zijn tijdens crises

MAAME JOSES, ARTIEST & PERSONAL SONGWRITER

 

Maame ademt muziek: ze is een artiest en personal songwriter pur sang. Ze luistert naar een verhaal, vertaalt het naar een lied, neem het op in de studio en zing het lied live. Van jingle of bedrijfslied tot liefdeslied of levenslied. Ze helpt je te zeggen “hier sta ik voor”, “ik ben trots op jou”  of “ik hou van jou”.

Ze weet uit eigen ervaring hoe moeilijk het kan zijn om die woorden uit te spreken. Een omslagpunt kwam toen ze op een dag voor de spiegel stond en zichzelf letterlijk de vraag stelde “wie ben ik?”

Aan het begin van haar moederschap had ze het gevoel dat een deel van haar identiteit wegviel en zag ze om zich heen hoe de eigenwaarde van veel vrouwen en moeders aan hun sociale rol gekoppeld was. Zo schreef ze het boek “Prinses Mamma” als ode aan moeders en hun dochters om hen uit te nodigen voor een “self-love avontuur”.

Met haar muziek wil Maame bijdragen aan het vastleggen van mooie herinneringen en het versterken van verbindingen; inclusief die met jezelf. Want zegt ze, “ook al heb je soms geen controle over wat er om je heen gebeurt, je hebt wel controle op wat er in jezelf gebeurt.”

Maame Joses is geboren in Londen en heeft onder andere in Ghana en Australië gewoond. Ze vergelijkt zichzelf met een kameleon, omdat ze zich overal en tegelijkertijd nergens echt thuis voelt. In 2010 werd ze halve finalist van De Grote Prijs van Nederland. In 2012 behaalde ze dezelfde positie in The Voice of Holland. Haar eerste album heet “Grown Man Cry” en is onder meer te vinden op Itunes en Spotify. In 2021 staat haar tweede album met Nederlandstalige nummers gepland.

Ze is opgeleid tot zangeres, dansdocente en personal stylist. Dat laatste is ze gaan doen na een ervaring in een opvanghuis voor huiselijk geweld, omdat ze daar gezien heeft hoe je uitstraling deuren kan openen ongeacht je omstandigheden.
Inmiddels woont ze sinds 2007 met haar dochter in Arnhem wat ze als hun thuishaven beschouwt.

Zelfliefde is het grootste cadeau wat je aan een ander kunt geven. –  Maame Joses

Hart onder de riem, een muzikaal kado

Heb jij iemand in je leven die jij wilt troosten of een hart onder de riem wil steken? Wil je iemand een kado geven wat staat voor verbinding en mooie herinneringen? Denk dan aan een onvergetelijke live muziek ervaring en breng een persoonlijke boodschap over.

Meer informatie: www.maamejoses.com

Connect with Maame Joses

LOVE THIS PODCAST?

Latest Podcasts

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here