#13: Minna Sangi: van verdeeldheid naar eenheid in onszelf, ons gezin én de maatschappij

MINNA SANGI, DOCENT & TRAINER (ZWANGERSCHAPS)YOGA, TRAUMA SENSITIEVE YOGA, MEDITATIE EN THAISE YOGA MASSAGE

Hoe kunnen we het beste omgaan met verdeeldheid, wanneer we een andere mening hanteren dan onze directe omgeving? Hoe voorkom je ontwrichting en breng je de rust in jezelf,  in je gezin en sociale omgeving terug? 

Wanneer diepe emoties hoogtij vieren, is vaak de eerste reactie overleven en korte termijn winst. We zien dit ondere andere collectief gebeuren tijdens de huidige pandemie, waarbij we te maken hebben met “voor- en tegenkampen”: voor of tegen mondkapjes, voor of tegen vaccinatie…

In dit gesprek legt Minna onder andere een mooie link met de ontwikkeling van (haar) tieners en het gedrag van de maatschappij en hoe we volgens haar op de goede weg zitten naar meer eenheid, die altijd bij en met onszelf begint.

Minna (1971) is in Finland geboren en verhuisde in 1992 vanuit het hoge noorden naar Zutphen om te werken met kinderen met fysieke en mentale beperkingen. Zij is moeder van twee dochters en heeft 17 jaar gewerkt in de gezondheidszorg. Sinds 2012 werkt ze fulltime vanuit haar eigen praktijk Linnaea. Tevens is ze medeoprichter van “De Geboortenis, een stichting die bijdraagt aan de ontwikkeling van integrale geboortezorg zowel in Nederland als in het buitenland. Als lid van de “Raad van Wijzen” is ze nu nog steeds aan de stichting verbonden.

Minna geeft lessen, workshops en bijscholing in binnen- en buitenland. In Zutphen vanuit haar eigen yogaruimte aan De Bosrand en ook in het centrum van Zutphen. Ze komt graag op bezoek bij andere yoga studio’s als gastdocent.  In haar geboorteland Finland geeft ze jaarlijks bijscholing op het gebied van (zwangerschaps)yoga, trauma sensitieve yoga, meditatie en Thaise Yoga Massage.

Door haar kennis, ervaring  en gevoeligheid naar anderen ervaart ze energetische counseling, yoga, yoga-ademtherapie en massage als een manier om anderen op een dieper niveau te laten ontspannen, opladen, bewust te maken en verder te begeleiden in hun eigen unieke proces.

Visie & betekenis Linnaea
De praktijknaam Linnaea is ingegeven door Linnaea Borealis oftewel het Linnaeusklokje. De Engelse benaming “Twinflower”,  geeft een adequate beschrijving van het  uiterlijk van de bloem: twee met elkaar verbonden bloemen, samen op één steel, gevoed door dezelfde bron. Borealis betekent “van het Noorden”.

Voor Minna symboliseert Linnaea de onderlinge harmonie van de polariteiten die elkaar afwisselen in de natuur, in de menselijke relaties en in de mensen zelf;  licht en schaduw,  vrouwelijk en mannelijk, ziekte en gezondheid,  sterven en geboren worden. Energieën die afkomstig zijn uit een zelfde bron en die elkaar aanvullen in de eeuwige dans van het leven op Aarde.

“Wij, als mensen, worden uitgedaagd, zeker in de tijd van grote veranderingen, om een brug van bewustzijn te slaan tussen deze ogenschijnlijke, aardse tegenstellingen. Als tegenpolen samengaan, vormen zij een onverbrekelijke eenheid in liefde, licht en wijsheid. Van daaruit kunnen we de dualiteit ontstijgen en meer  eenheid ervaren in onszelf en met elkaar. Deze manier van ‘zijn’ vormt een basis voor zelfheling, zelfrealisatie, eigenliefde, vrijheid en vrede die verder reikt dan alleen wijzelf.”

Connect with Minna Sangi

WEBSITE: linnaea.net

FACEBOOK:
Praktijk Linnaea
INSTAGRAM:
@minnasangi
LINKEDIN: Minna Sangi

LOVE THIS PODCAST?

Latest Podcasts

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here