#10: Maureen van der Eijk over moederinstinct en het gevecht voor het vinden van een geschikte onderwijsplek als je kind “ongeschikt” is voor het regulier onderwijs

MAUREEN VAN DER EIJK

Geboren in Duitsland en opgegroeid in Leiden, begon Maureen van der Eijk na het Stedelijk Gymnasium een studie in Rotterdam. Ze leerde daar haar huidige man kennen en kregen samen twee kinderen, een jongen en een meisje. Een zogeheten koningskoppel wat volgens de maatschappij de “ideale” gezinssituatie is.

Inmiddels is Maureen al 11 jaar thuisblijfmoeder en voltijd bezig (geweest) met hun twee kinderen. Hun zoon van 12 is gediagnosticeerd met autisme en hun dochter van 9 is tot twee keer toe getest waarbij in beide testuitslagen haar IQ boven de 145 wordt geschat. Het exacte niveau weet men namelijk niet, omdat de normering in Nederland bij 145 ophoudt.
Maureen heeft hierdoor in de afgelopen jaren met een groot scala aan experts en hulpverleners te maken gehad, om beide kinderen passend onderwijs te laten krijgen.

De oudste heeft vanaf zijn 7de veelal (voltijd) thuis heeft gezeten, doordat scholen niet wisten hoe ze met hem om moesten gaan en daardoor niet meer mocht komen. De jongste heeft de basisschooltijd in 5 jaren afgerond en heeft daarbij op drie verschillende basisscholen gezeten. Zij zit nu inmiddels in de brugklas, terwijl de oudste van 12 jaar een thuiszitter is met sinds een jaar 1,5 dag per week 1-op-1 onderwijs ontvangt. 

In deze aflevering vertelt Maureen over het moment dat ze erachter kwam dat er “iets” anders was met haar kinderen en hoe zij het proces vanaf het begin tot nu heeft ervaren in hun zoektocht naar de geschikte onderwijsplek. Een lange “reis” die zeker niet vanzelf gaat, doordat er veel onbegrip en onwetendheid bestaat.

Zoals Maureen zegt: “Uiteindelijk willen de kinderen graag een onderwijsplek, waar ze zich op hun plek voelen en er met plezier heen gaan. Dat gun je ze als ouder natuurlijk van harte en daarom zet ik me daar ook volledig voor in.”

Connect with Maureen van der Eijk

FACEBOOK GROEPEN (zoals genoemd in de podcast):

Hoogbegaafd! Ouders voortgezet onderwijs (besloten groep)
Uitzonderlijk Hoogbegaafd! Kinderen
Hoogbegaafd! Ouders basisonderwijs (besloten groep)
Pharos hoogbegaafd

Voor vragen voor Maureen van der Eijk kun je mailen naar info@claudiairagan.com en dan stuur ik je mail met alle liefde door.
Of plaats een reactie op @multiwomanandco op Instagram om jouw ervaring of vragen te delen.

LOVE THIS PODCAST?

Latest Podcasts

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here