#11: Arianne de Zwart: fysieke en emotionele pijn als levenslessen in het (vrouw-) zijn

ARIANNE DE ZWART
DOCENT & TRAINER CHI NENG QIGONG
COACH, THERAPEUT EN BEGELEIDER

Op haar 24e viel ze van haar paard en brak ze haar onderste ruggenwervels. Vervolgens kwam ze op haar 30e vervroegd in de overgang en belandde ze in een identiteitscrisis: het vrouw-zijn en het (zelf)beeld waar ze aan wilde voldoen, inclusief het moederschap, kwam daarmee op zijn kop te staan. Deze innerlijke worsteling in combinatie met de non-stop pijn die Arianne na de val leed, zorgden ervoor dat ze met haar hele wezen besloot om de verantwoordelijkheid over haar lichaam in eigen hand te nemen.

Pas tien jaar na de val ontdekte ze ‘per toeval’ Chi Neng Qigong , waarna ze binnen een maand van de rugpijn af was en haar rug sterker dan ooit werd. Voor de andere fysieke uitdagingen ontdekte ze de Helende Reis van Brandon Bays en Systemisch Werk, 

waarin ze zich verder heeft gespecialiseerd en een vorm heeft ontwikkeld waarbij het systemische werk en het lichaamswerk samenkomen. Haar grootste passie is en blijft echter Chi Neng Qigong. Arianne: “In alles wat ik doe is de filosofie en zijn de bewegingen vanuit Chi Neng Qigong verweven. Vol verbazing en verwondering ervaar ik iedere keer weer hoe snel en makkelijk dingen kunnen veranderen…”

Inmiddels is ze alweer 25 jaar getrouwd met de liefde van haar leven en moeder van twee prachtige jong volwassen kinderen; een (eigen)wijze dochter uit Tibet en een krachtige zoon uit China. Twee kinderen die via adoptie aan haar en haar man zijn toegewezen en gezien de voorgeschiedenis met beide kinderen, voor hen voorbestemd waren.

“Daarna en tegelijkertijd is mijn ontwikkeling door gegaan. Een ontwikkeling en een verdieping op de samenwerking van lichaam, mind en vooral het hart. Een verdieping in mijn vrouw-zijn. In mijn moeder-zijn. In mijn ZIJN.

Het komt zo vaak voor dat ik me vol verbazing realiseer wat ik allemaal in dit leven heb gedaan.  Dat dit allemaal in één leven past. In mijn leven. En dat alles, maar dan ook werkelijk alles, met elkaar is verbonden en leidt tot deze persoon, deze vrouw die ik nu ben. Wie ben ik vandaag en wat mag ik nog meer doen?”

Ze vertelt in deze podcast aflevering over haar persoonlijke ontwikkeling, verdieping en genezingsproces; het levensverhaal van een veelzijdige en liefdevolle vrouw.

TRAILER – WU YUAN ZHUANG – level 3

Connect with Arianne de Zwart

WEBSITE: https://www.ariannedezwart.nl
FACEBOOK: 
@livinginthisworld.nl
LINKEDIN: Arianne de Zwart

Overige
CHI NENG INSTITUUT: https://www.chineng.nl

LOVE THIS PODCAST?

Latest Podcasts

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here